A: Dilimleme yazılımında model desteğinin konumunu ayarlamanız gerekir ; aksi takdirde, baskı sırasında desteğin bir kısmı düşecektir. Baskı hızının çok hızlı ayarlanması önerilmez. Ayrıca, kullandığınız reçine, bölüm parametreleri, model yerleşimi ve destek de baskı efektlerini etkileyecektir.
A: Merhaba, aşağıdaki hususları dikkate almanızı rica ederim.
Reçine veya reçine küvetinde, şekillendirme alanını tıkayan ve basılı modelde deliklere neden olan kirlilikler olup olmadığını kontrol edin.
Desteklerin düzgün bir şekilde eklenip eklenmediğini kontrol edin, çünkü yetersiz destekler modeli etkili bir şekilde tutmada başarısız olabilir. Çıkıntıyı önlemek için çıkıntılı alanlara ve modelin önemli askılı parçalarının olduğu yerlere orta düzeyde destekler eklemeniz gerekir.
Motor hızı çok hızlı olmamalıdır. Yazdırma için motor hızını düşürmeyi deneyebilirsiniz.
Ek olarak, FEP filmi uzun süreli kullanımdan sonra yıpranabilir ve bu da ışık geçirgenliğinin azalmasına ve reçinenin zayıf kürlenmesine yol açabilir. FEP filmini yenisiyle değiştirmeniz gerekebilir.
A: Merhaba, işletimsel farklılıklar nedeniyle baskı kalitesi sorunları ortaya çıkabilir. Baskı yönteminizi aşağıdaki yönlerden ayarlayabilirsiniz:
1. Maruz kalma süresini artırın. Yetersiz maruz kalma, yetersiz katman kürlenmesine yol açabilir. Sürekli katman katman inşaat süreci sırasında, yetersiz kürlenme nedeniyle bir katman kısmen eksikse, sonraki katmanlar önceki katmanda düzgün bir şekilde devam edemez ve bu da katman ayrımı sorunlarına yol açar.
2. Yeterli destek ekleyin. Model destekleri yetersiz olduğunda veya yeterince yoğun olmadığında, baskı çıkarma sırasında hafif sarsıntıya neden olabilir. Modeli sabitlemek için destek yoğunluğunu artırmanız veya manuel olarak orta destek eklemeniz önerilir.
3. FEP filmini değiştirin. Reçine küvetindeki gevşek bir FEP filmi model baskısını etkileyebilir.
4. İçi boş modellerin drenaj deliklerine ihtiyacı vardır. Deliksiz modellerin basılması, kaldırma sırasında modeli FEP filminden ayırmak için gereken kuvveti artıran bir vakum etkisi yaratabilir ve bu da katman çizgilerine yol açabilir.
5. Yapı platformunda herhangi bir kekemelik olup olmadığını kontrol edin. Z ekseni hareketi sırasında anormal sesler veya aşırı salınım olup olmadığını inceleyin.
6. Baskı sırasında kaldırma hızı. Kaldırma hızı çok hızlıysa, bir sonraki katman bir önceki tamamen kürlenmeden başlar ve bu da katmanlar arasında kolayca delaminasyona neden olur ve bu da doğrudan katman ayırma sorunları olarak yansır.
A: Yazdırmadan önce yazıcının bağlantı vidalarının, yapı platformunun, vidalı millerin vb. gevşek olup olmadığını kontrol etmeniz ve motor hızını teyit etmeniz önerilir (çok hızlı olmamalıdır).
A: Reçinenin uygun şekilde depolanmasını sağlamalısınız, çünkü bu model yapışmasını etkiler. Yerel sıcaklık çok düşükse ve reçinenin tepkimesi zayıfsa, reçine şişesini kullanmadan önce yaklaşık on dakika sıcak suda bekletebilirsiniz. Ayrıca, özel reçineler birçok katkı maddesi içerir ve reçinenin kendisindeki fotosensitizör çok güçlü veya çok zayıf "ışık emme" yeteneğine sahipse, model kürleme etkisini etkileyebilir.
Yazdırma etkisini kontrol etmek için önce test modelini yazdırmayı deneyebilirsiniz. Yeniden dilimleyin ve yeniden hizalayın. Modelin dilimlemede yetersiz desteği olabilir ve daha fazlasını eklememizi gerektirebilir. Öte yandan, modelin kendisi büyükse ancak platformla küçük bir temas alanı varsa, genel ağırlık arttığı ve platforma bağlı yüzey tüm modeli tutmaya yeterli olmadığı için ikinci yarısını yazdırırken modelin düşmesine neden olabilir.
Daha büyük bir temas alanına sahip bir taban ekleyin ve bu değişikliklerden sonra tekrar yazdırmayı deneyin. Yeniden yazdırmadan önce, model kalıntılarının ikinci baskıyı etkilemesini veya hatta LCD ekrana zarar vermesini önlemek için reçineyi bir filtre ağından süzün.
A: Aşağıdaki yönlerden değerlendirebilirsiniz. UV lambasının pozlama testi sırasında normal şekilde yanıp yanmadığını kontrol edin. UV lambası yanmıyorsa, bir sonraki SSS'ye başvurabilirsiniz: Reçine 3D yazıcının UV lambası yanmıyor, ne yapmalıyım?
UV lambası normalse, LCD ekran kablosundaki metal yamaların hasarlı olup olmadığını kontrol edin; LCD ekran kablosundaki metal yamalar, porttaki pin yönüyle hizalanmalıdır. Ayrıca, LCD ekran kablosunu bağlarken, portla aynı hizada olması gerekir. Aynı hizada bağlamazsanız, anormal LCD ekran pozlamasına da neden olabilir. Yukarıdaki tüm kontroller normalse, bu bir LCD ekran sorunu olarak belirlenebilir ve LCD ekranı değiştirmeniz önerilir.
A: UV lamba kablosunu çıkarıp tekrar takmanız gerekiyor; eğer UV lamba hala yanmıyorsa, güç adaptörünün çıkış portunda 24V voltaj çıkışı olup olmadığını ölçmeniz gerekiyor.
Voltaj olmaması arızalı bir güç adaptörünün göstergesidir ve değiştirilmesi gerekir; eğer voltaj varsa lütfen adaptör kartını kontrol etmeye devam edin.
Adaptör kartını kontrol etmeden önce, önce ekranı temizlemeniz gerekir. Ardından, adaptör kartındaki lamba kartı arayüzünde 24V voltaj olup olmadığını ölçün. Voltaj olmaması, değiştirilmesi gereken arızalı bir adaptör kartını gösterir. Adaptör kartındaki lamba kartı arayüzünde yaklaşık 24V voltaj çıkışı varsa, bu arızalı bir LED kartını gösterir. Sadece UV lambasını ve kabloyu değiştirmeniz gerekir.
C: Merhaba, ekran anormallikleri biraz karmaşıktır (durumları kontrol edin: ekran kablosu/güç adaptörü çıkış voltajı/adaptör kartı kablosu).
Aşağıdaki adımlara başvurmanız gerekmektedir:
Ekran kablosunu kontrol edin. Hasarlıysa, sadece yeni bir ekran kablosuyla değiştirmeniz gerekir; Ekran kablosu normalse, çıkarıp tekrar takın. Bağlarken metal yamaların dış tarafa bakması gerektiğini ve kablo portuyla aynı hizada olacak şekilde tamamen içeri sokulması gerektiğini unutmayın; Güç adaptöründen gelen çıkış voltajı da dengesiz olabilir.
Güç adaptörünün normal 24V voltaj çıkışına sahip olup olmadığını ölçmeniz gerekir. Voltaj olmaması, değiştirilmesi gereken arızalı bir güç adaptörünü gösterir. Voltaj varsa, lütfen adaptör kartını kontrol etmeye devam edin.
Adaptör kartı kablosunun hasarlı olup olmadığını kontrol edin. Hasarlıysa, sadece yeni bir adaptör kartı kablosuyla değiştirin; Adaptör kartı kablosu normalse, fişini çekip tekrar takın. Not : Bağlanırken kablonun her iki ucundaki metal yamalar iç tarafa bakmalıdır ve kablo portuyla aynı hizada olacak şekilde tamamen içeri sokulmalıdır;
C: Creality Cloud resmi web sitesinden en son yazılım sürümünü indirmeniz ve ana bilgisayardaki mevcut sürümü en son sürüme güncellemeniz gerekir;
Cihazın WiFi'ye düzgün bir şekilde bağlanıp bağlanmadığını kontrol edin. WiFi sinyali bulunamazsa, yönlendiricinin WiFi ağ bandını 2,4 GHz frekansına değiştirmeniz veya bir mobil etkin noktaya bağlanarak test etmeniz önerilir.
Bilgisayar ve cihazın aynı yerel ağda olduğunu doğrulayın. Doğrulamak için cihaz IP'sine ping atmak üzere bilgisayarda CMD komutunu kullanabilirsiniz. Ping aynıysa, aynı ağda oldukları anlamına gelir; ping farklıysa, mobil bir etkin nokta kullanmanız ve hem cihazın hem de ana bilgisayarın buna bağlanmasına izin vermeniz ve tekrar denemeniz önerilir. Anakartın kontrol panelinde, cihaz güvenlik duvarını bulun ve etki alanı ağını "kapalı" olarak ayarlayın.
A: Öncelikle telefonunuzla 2.4GHz frekans bandındaki bir ağ erişim noktasını açarak bağlanın.
Bu anormal ağ sinyalini çözmezse, alt kasayı açabilir ve WiFi'ye yeniden bağlanmayı deneyebilirsiniz; bağlantı başarısız olursa, alt kasadaki WiFi anteninin kötü lehimlenip lehimlenmediğini kontrol edin. WiFi anten arızası olduğu doğrulanırsa, yalnızca WiFi antenini değiştirmeniz gerekir.
A: Cihazınız açıldığında ağ sinyalinin normal olup olmadığını teyit etmeniz gerekiyor.
Telefonunuzda 2.4GHz frekans bandı ağ erişim noktasına bağlanarak test edebilirsiniz; Creality Cloud APP'yi en son sürüme güncelleyin;
Bölge seçiminin doğru olup olmadığını kontrol edin. Makinedeki dil ve bölge ayarlarında bölge şu şekilde seçilmelidir: Uluslararası. (İpucu: Ekranın sağ üst köşesindeki Creality Cloud simgesindeki İngilizce "A" harfi Uluslararası'yı temsil eder). Çevrimdışı cihazı kaldırdıktan sonra, işletim kılavuzuna göre Creality Cloud'a yeniden bağlanmanız gerekir.
A: Öncelikle cihazınızın açıkken ağ sinyalinin normal olduğundan emin olun.
Telefonunuzda 2,4 GHz frekans bantlı bir ağ erişim noktasına bağlanarak test edebilirsiniz; kamerayı bir bilgisayara bağlayın ve bilgisayarı kullanarak kameranın normal şekilde görüntü yakalayıp yakalayamadığını kontrol edin. Görüntüleri çıkaramıyorsa, bu bir kamera sorunudur ve değiştirilmesi gerekir; makinenin geçerli aygıt yazılımı sürümünün en son sürüm olup olmadığını kontrol edin.